Barnen i Sydsudan behöver vatten och mat

nyhet sydsudan

Barnen på Love & Peace förskola i huvudstaden Juba i Sydsudan behöver vår hjälp. De behöver mat, vatten och leksaker.  Situationen har förvärrats på grund av häftiga strider som pågått i över två veckor nu. Många människor har fått flytt från huvudstaden. Det är barnen som blir värst drabbade. Det största behovet just nu är en brunn.

Vatten är en bristvara. Love & Peace har fått ett växthus. Därifrån kan barnen få färsk frukt och grönsaker. En brun skulle ge vatten till växthuset men även göra Love & Peace familjecenter till en oas i öknen med växter och träd.

Margret Nyoka, Director för Love & Peace och en av våra kontakter på plats berättar i sin rapport från juni, 2016 att den förskola som Love and Peace har startat med vår hjälp nu utökats till en primärskola. De har för närvarande 168 barn. Skolan är enkla plåtskjul. Barnen kommer från familjer som endast har möjlighet att ge barnen ett mål mat om dagen.

Margret är en verklig hjälte. Med egna medel köpte Love & Peace en tomt i Centrala Juba. De startade förskolan under grästak och har nu lyckats med utöka skolan och bygga ut.

Men de behöver vår hjälp, en brunn skulle ge dem möjlighet att vattna växthuset och odla mer grönsaker och frukter som man kan göra mat av till barnen i skolan. Varje krona som ni ger skickar vi direkt till dem.

Det går nu att sms:a in ditt bidrag 

sms:a BIDRA 100 YKIHELP till 72672 för att bidra med 100 kr! 

Be the first to comment on "Barnen i Sydsudan behöver vatten och mat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*