Oroligheter i Sydsudan

Sedan i Torsdags har det varit oroligheter i Sydsudan och huvudstaden Juba. I söndags fick vi kontakt med våra medarbetare i Sydsudan inte kan utföra sitt arbete utan sitter inlåsata i sina hem och Operativa chefen Barbro Wallhägers resa har senarelagts tills oroligheter minskar. 

Det har varit många oroliga dagar nu  i Juba, Sydsudan, Det är många som dött sedan i Torsdags när oroligheter bröt ut. Våra medarbetare sitter gömda i sina hem för att överleva med hopp om att oroligheter snart ska vara över. I måndags den 11:e Juli var det 5 år sedan fredsavtal skrevs på mellan Sydsudan och Sudan, Det kan vara därför oroligheterna brutit ut enligt våra medarbetare i Sydsudan. Men varken vi eller våra medarbetare ger upp! I Sydsudan räknar de med att öppna upp verksamheten igen under nästa vecka, här i Sverige kommer satsningen att bli större,

”Det är inte läge att stoppa arbetet och vara rädda för vad som kan tänkas hända, det är nu vi behövs. Jag meddelar idag att vi kommer kampanja som aldrig förr och samla in pengar till våra kampanjer som aldrig förr. Vi kommer jobba tills allas rättigheter är accepterade! Vi vill att alla ska ha rätt till utbildning, trygghet och sin familj och där med kommer vi inte sluta kämpa! Tillsammans med er så kommer vi ta oss långt, men vägen är lång. Idag lanserar vi en ny SMS-insamling där ni kan stödja arbetet för allas rättigheter. Vi kommer släppa mer kampanjer och material samt rapporter på vår hemsida under kommande veckor.Trots att vi i veckan valt att senarelägga Barbro Wallhägers resa till Sydsudan så ser vi det som men möjlighet att utveckla arbetet när väl resan blir av. Det är nu vi ska fortsätta kämpa, i Sydsudan så behövs vår hjälp mer än någonsin och vi är beredda!” – Albin Sjöberg, Ordförande.

Den nya SMS-insamlingen är för den fortsatta kampen för allas rättigheter och för att bidra till den så SMS:ar du BIDRA 100 YKIHELP till 72672. Varje gåva är viktig!

Ordförande och operativa chefen kommer nu att ha möte för att kartlägga kommande arbetet i Sverige och Sydsudan och man kommer utlysa ett styrelsemöte inom kort för att sätta rätt personer på rätt plats.

Tillsammans är vi starka!

Be the first to comment on "Oroligheter i Sydsudan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*