Uttalande angående händelsen i Orlando

Fil 2016-06-13 22 46 42

Iochmed händelsen i Orlando där oskyldiga människor mördades för att de vågar va sig själva vill vi på Youth Kids International skicka våra tankar och böner till offren och dess anhöriga! Ingen ska behöva leva undangömd, tystad eller vara någon som man inte är! Det är en mänsklig rättighet att få vara den man är! Vi lever i en värld där det fortfarande inte är okej att vara sig själv, att vara annorlunda! ”Vi lever i ett mångkulturellt land, hit är alla välkomna precis som de är!” Lång väg kvar tills dessa ord är verklighet men vi ger inte upp! Kampen fortsätter! Läs Ordförande Albin Sjöbergs uttalande nedan

Det är både en chockerade och sorglig nyhet jag möttes av när jag läste om det fruktansvärda som hänt i Orlando. Det är fruktansvärt. Det är dags att man agerar nu! Ingen ska behöva leva undangömd, tystad eller vara någon som man inte är,det är en mänsklig rättighet att få vara den man är! Vi har lång väg kvar att nå målet om att leva i en värld som accepterar varandras olikheter. Vi lever idag i en värld där det fortfarande inte är okej att vara sig själv, vara annorlunda.

Kampen fortsätter och jag kommer göra allt i min makt för att alla ska få komma till Sverige och få känna trygghet. Det gäller över allt, man ska få känna trygghet där man bor och där man har sin familj och inte behöva oroa sig över om en tragisk händelse som i Orlando kommer inträffa hos oss. Att inte kunna gå ut och roa sig på en nattklubb tillsammans med andra party sugna är för mig obegripligt. De har inte gjort något ont, de vågade bara vara sig själva, de var framtiden, de var och kommer alltid att förbli samhällets förebilder.

Det är dags att vi gör skillnad, tillsammans är vi starka. Livet är verkligen orättvist, oskyldiga blir mördade bara för att de inte tyckte likadant som mördaren. Youth Kids International kommer fortsätta kampen mot rasism och mobbning i Sverige så som i andra länder men vi måste börja nånstans och det är dags för Sverige att visa hur det ska gå till, börjar en så kommer fler att följa efter, ett steg i taget. Något som jag måste säga är fint är den kärlek man nu skänker till Orlando, den medmänsklighet som visar sig i dessa stunder borde alltid visas.

”Du får vara vem du vill bara du är du” – Albin Sjöberg.

Till offren och deras anhöriga skänker jag nu mina tankar och böner för att ni ska få känna frid och tillsammans kunna ta er igenom den här fruktansvärd situation ni oförståeligt och orättvist hamnat i.

”My thoughts, prayers and deepest condolences to te families and victims of the shooting in Orlando!” – Albin Sjöberg, Ordförande

1 Comment on "Uttalande angående händelsen i Orlando"

  1. Christopher Uzoma Amalaha | 14 juni, 2016 at 06:31 | Svara

    Hatred has no place in the hearts of kind and loving personalities, We all must stand with one mind to condemn gun violence, it could you or me, Let us all show love and kindness at every point in time. My thoughts are with the families effected in gun violence, May the Lord comfort them and give them the heart to bear the loss with fortitude.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*